UVLS_logo UVLS izreke
NASLOVNA SLOBODNO ZIDARSTVO VELIKA LOŽA  HUMANITARNI RAD BIBLIOTEKA KONTAKT Srb. /Eng.


velika_loza


LOŽE POD ZAŠTITOM UVLS

HRAMOVI UVLS

KONKORDATSKA TELA

MEDJUNARODNI ODNOSI

 


foreign_affairs_UGLS


novosti_i_dogadjaji 

UGLS_Foreign_Relations

V.U. Bro. Serđio Fačini, Zamenik Velikog Majstora Regularne Velike Lože Italije prilikom obraćanja prisutnima na Godišnjoj Konferenciji UVLS.

 

Gerard

V.U. Žerar Rojola, Veliki Oficir Nacionalne Velike Lože Francuske je 2012 bio gost UVLS.

Foreign_Relations

Godišnje Skupštine Ujedinjenih Velikih Loža Serbije su uvek mesto dobrodošlice za mnogobrojne goste iz inostranstva. Tokom godina, UVLS su posetila Braća i predstavnici  iz Velikih Loža u Americi ( Džordžija, Južna Karolina, Severna Karolina, Pensilvanija) i Evrope ( Italija, Bugarska, Švajcarska, Nemačka, Austrija, i Francuska). Nadamo se da će u godinama koje dolaze ovaj lanac Bratskog zajedništva da se još više proširi.

 

MEDJUNARODNI ODNOSI

Ujedinjene Velike Lože Srbije sarađuju sa velikim brojem stranih obidijencija u svetu sa kojima su razmenile ugovore o prijateljstvu i uzajamnom priznavanju. Redovne međusobne posete i razmena mišljenja su samo mali deo mnogih aspekata saradnje po pitanjima od zajedničkog interesa. U odnosima sa stranim Obidijencijama, UVLS se pridržava načela i principa regularnosti, i ulazi u saradnju samo sa Obidijencijama koje ispunjavaju određene uslove regularnosti u poreklu i radu.

Uslovi za priznanje stranih
Velikih Loža od strane UVLS 


UVLS sklapa ugovore o prijateljstvu i uzajamnom priznanju samo sa obidijencijama koje se pridržavaju načela, principa i tradicija regularnog slobodnog zidarstva, koje su regularne po svom poreklu, i  koje su priznate kao regularne od strane jednog od sledečih tela:

-Ujedinjene Velike Lože Engleske

-Jedne ili više Velikih Loža članica Konferencije Velikih Majstora severne Amerike

-Jedne ili više Velikih Loža članica Svetske Konferencije Velikih Loža

-Jedne ili više Velikih Loža članica Konferencije Velikih Majstora Princ Hol Afilijacije

UGLS_Foreign_Relations

Gosti iz Velike Lože Bugarske i Princ Hol Velike Lože Južne Karoline (SAD) na Godišnjoj Skupštini UVLS 2013 godine.

 

 

 

UGLS_Foreign_Relations

V.U. Pokrajinski Veliki Majstor Rikardo Spadolini iz Regularne Velike Lože Italije, N.U. Bivši Veliki Majstor Rumen Ralčev iz Velike Lože Bugarske,  N.U. Bivši Veliki Majstor Vernon Dobs iz Princ Hol Velike Lože Pensilvanije, i N.U. Veliki Majstor Natanijel Duran iz Princ Hol Velike Lože Južne Karoline na Godišnjoj Skupštini UVLS.

Foreign_relations

Na svečanom delu Godišnje Konferencije Ujedinjenih Velikih Loža Srbije u Sava Centru 8. juna 2013, član Velike Lože Alpina ( Švajcarska) Bro. Veroljub Marjanović, je poklonio UVLS viteški ceremonijalni šešir Kralja Petra Drugog Karađorđevića.

Foreign_Relations

Braća iz UVLS su marta 2010 posetili ložu “San Bevenjite” u Or. Peruđa, koja radi pod zaštitom Regularne Velike Lože Italije.

 

SADRŽAJ: NASLOVNASLOBODNO ZIDARSTVOVELIKA LOŽAHUMANITARNI RADBIBLIOTEKA KONTAKTNOVOSTI I DOGAƉAJI SLOBODNO ZIDARSTVO U SVETUISTORIJAT SLOBODNOG ZIDARSTVA U SRBIJIPOZNATI SLOBODNI ZIDARIKAKO POSTATI SLOBODNI ZIDARČESTO POSTAVLJANJA PITANJAKONKORDATSKA TELAMEƉUNARODNI ODNOSIIZDAVAŠTVO NEIMARKORISNI LINKOVI

copyright