UVLS_logo UVLS izreke
NASLOVNA SLOBODNO ZIDARSTVO VELIKA LOŽA  HUMANITARNI RAD BIBLIOTEKA KONTAKT Srb. /Eng.


biblioteka

IZDAVAŠTVO

NEIMAR

KORISNI LINKOVI

 
kompas


novosti_i_dogadjaji 

 

kecelja

SLOBODNO ZIDARSKA BIBLIOTEKA UVLS

Slobodno zidarska biblioteka u Beogradu je prva specijalizovana masonska biblioteka u regionu Zapadnog Balkana. Ona radi pod nadzorom Ujedinjenih Velikih Loža Srbije, uz podršku njenih članova,  i nalazi se u Hramu U.V.L.S u Beogradu. Misija biblioteke je da obezbedi edukativni materijal na temu masonerije i srodnih predmeta za članove U.V.L.S. i svih srpskih masona, kao i svim zainteresovanim istraživačima. Naši programi i aktivnosti se organizuju kroz Odbor za biblioteku U.V.L.S., kojim predsedava Veliki bibliotekar. Bibliotekom rukovodi direktor biblioteke.

U fondovima UVLS biblioteke se mogu pronači  knjige sa temama o simbolizmu, stepenovima i istoriji slobodnog zidarstva, kao i o opštoj  filosofiji, istoriji, etici, religiji, i ostalim srodnim učenjima. Takođe se može pronači beletristika od autora koji su bili slobodni zidari.

UVLS Biblioteka je član internacionalnog udruženja Masonskih Biblioteka i Muzeja.

Radno vreme biblioteke je od 11  do 19 časova od ponedelјka do petka tokom cele godine.

 


Library_UGLS_2

SADRŽAJ: NASLOVNASLOBODNO ZIDARSTVOVELIKA LOŽAHUMANITARNI RADBIBLIOTEKA KONTAKTNOVOSTI I DOGAƉAJI SLOBODNO ZIDARSTVO U SVETUISTORIJAT SLOBODNOG ZIDARSTVA U SRBIJIPOZNATI SLOBODNI ZIDARIKAKO POSTATI SLOBODNI ZIDARČESTO POSTAVLJANJA PITANJAKONKORDATSKA TELAMEƉUNARODNI ODNOSIIZDAVAŠTVO NEIMARKORISNI LINKOVI

copyright